Proef de natuur op je bord
Goulash van schotse hooglander
www.gezondergroen.nl/antibioticavrij-vlees/
Ingrediënten:
500 gram runderstoofvlees (Schotse Hooglander), roomboter, 1.5 eetlepel pittige paprikapoeder , 100 gram spekdobbeltjes (scharrelvarken), 1 grote ui, 4 paprika’s , 2 teentjes knoflook, 1 blikje tomaatstukjes (400 gram), 2 deciliter Rundvleesbouillon, 1 flinke scheut wodka , 4 vastkokende aardappelen, 250 gram sperziebonen, arrowroot en zout.
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in stukken. Smelt de roomboter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit samen met de spekdobbeltjes ca. 2 minuten zachtjes mee. Snijd ui en paprika in stukken en snipper de tenen knoflook. Schep dit door het vlees en bak alles nog ca. 2 minuten.
Schenk de gezeefde tomaten, bouillon en de wodka erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de goulash afgedekt ca. 2 uur heel zachtjes (op een vlamverdeler) sudderen.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Haal de sperziebonen af en snijd deze in stukjes. Schep vervolgens de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en smoor het gerecht in nog ca. 30 minuten zachtjes gaar. Voeg na behoefte arrowroot en zout toe.
Serveer de goulash met rijst.
recept: de woestegrond
geschreven door gezondergroen - 22-11-2018 10:43
laatst geupdate op : 10-10-2024 02:36
tags : Antibioticavrij vlees, natuurvlees, goulash, schotse hooglander, de woestegrond