Blog

terug

EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE?

NIEUW in het assortiment van PURE producten van gezondergroen.nl , King Maron Olijfolie

AGOURELAIO EXTRA VIRGIN OLIJFOLIE?

Rijk aan vitamine E
Deze olijfolie heeft een hoge waarde aan vitamine E die bij draagt tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve stress.

Rijk aan Enkelvoudig onverzadigde vetten
De vervanging van verzadigde vetten door onverzadigde vetten - die deze olijfolie rijk is - in de voeding draagt bij tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed.

- 100% puur Extra Virgin Olijfolie
- Familietraditie van 5 generaties
- Groen / goud van kleur
- Fruitig, pittig en volle smaak
- Bevat polyfenolen en antioxidanten
- Lekker om mee te koken met vlees, kip, voor 
over de pasta, aardappelen, ect. en als
dressing door de salade.

Het verhaal:

De VISIE? ?:
King M?aron olijfolie staat voor de inspanningen van opa die olijfolie van hoge kwaliteit produceerd uit onrijpe groene olijven. ?Het resultaat is uniek en kan niet worden vergeleken met andere olijfolie. Agourelaio - Extra Virgin Olijfolie heeft een bittere, fruitige en volle smaak door de zeer lage zuurgraad. De kenners van kwaliteitsolijfolie herkennen deze unieke smaak gevormd door traditie, ervaring en hoge kwaliteit.
Om deze unieke hoge kwaliteit olijfolie te behouden, willen we graag de familietraditie voort zetten. Voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit in de Extra Virgin Olijfolie, King Maron.

King Maron Olijfolie :
Het bedrijf King Maron Olijfolie is een jong en snel groeiend bedrijf actief in het produceren en handelen van hoge kwaliteit olijfolie.
?Na twee jaar actief op de Nederlandse markt, hebben onze 2 producten - Agourelaio and Early Harvest Extra Virgin Olijfolie - een gouden ster gewonnen bij de Great Taste Awards.

DE OLIJFOLIE:
Agourelaio - Extra Virgin Olijfolie wordt geproduceerd van onze olijfbomen in Maroneia (provincie Rodopi, Griekenland). In de regio van Maroneia wordt geteeld met verschillende zeldzame olijven - de Ladolia Maroneias of Makrini - die door de specifieke manier van telen, productie en de opslag een superieur kwaliteit extra virgin olijfolie geeft. Uniek in smaak, sensorische eigenschappen, voedings- en gezondheidswaarde. Ze worden met de hand geplukt en in korte tijd naar een van de meest moderne fabrieken in het gebied gebracht, waar de olijven koud geperst worden. De oogst begint eind oktober, wanneer de olijven nog onrijp zijn.

Agourelaio is pure olie die koud geperst is uit onrijpe olijven die nog niet zijn gerimpeld en hun groene kleur nog hebben. Deze heldere groene kleur wordt veroorzaakt door het chlorofyl van de onrijpe olijven en zorgt voor de antioxiderende eigenschappen van Agourelaio. Het beschermt de cellen tegen oxidatieve stress, actieve zuurstof en vrije radicalen en bevat alle vitaminen, pro-vitaminen, mineralen en polyfenolen van extra virgin olijfolie. In het oude Griekenland werd olijfolie gebruikt als een remedie voor vele ziekten. Hippocrates beschouwde het als bevordelijk voor meer dan 60 huidziekten.

?Vrij van pesticiden:
We cultiveren onze olijfbomen met liefde en respect voor het milieu en de gezondheid voor mensen.
Het logo 'Pesticide Free' vertegenwoordigt onze toewijding om puur, gezond en hoge kwaliteit producten aan te bieden. We hebben analyses laten maken om te kunnen waarborgen dat onze olijfolie vrij is van pesticiden.


geschreven door gezondergroen - 18-06-2018 11:44

laatst geupdate op : 27-06-2022 08:28

tags : olijfolie, extra virgin

Hier vind u een keuze uit groenten met bijbehorende recepten die u misschien kunnen inspireren om meer te doen met uw gezonde groenten