Blog

terug

Biologische wijnen Domaine Regismont


Ligging wijngaard: De naam van dit domaine kent zijn oorsprong in de 17e eeuw, toen de graaf van Rougemont er de naam Régis Mont (Mont du Roi, berg van de koning) aan gaf. Sinds vier generaties is dit domaine familiebezit en de huidige eigenaar, Bernard Paillet, heeft zich met enthousiasme bekwaamd in de wijnbouw en de oenologie. De kiezel-en kalkgronden van dit domaine zijn gelegen tussen de Poilhès en Nissan-lez-Ensérune, vlak bij de Via Domitia, waar zich een mediterraan klimaat doet gelden. Er wordt op natuurlijke manier gewerkt, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest.


Vinificatie De druiven worden ’s nachts geplukt om oxidatie te voorkomen, die vervolgens gedurende twee weken ongekneusd gisten bij een gecontroleerde temperatuur van 17°C. De wijn rijpt ongeveer drie maanden op roestvrijstalen vaten. Een Australische oenoloog controleert en bewaakt het proces.

Witte wijn: De biologisch geteelde Viognier druif doet de wijn nog meer het glas uitstuiven met rijpe tonen van abrikoos, perzik en ietsje banaan. Na de zachte aandronk ontvouwd zich de Chardonnay druif en geeft een verleidelijke balans.

Rosé: 
Lekkere aardbeitjes en framboosjes in de geur worden gevolgd door een zachte, iets filmende aandronk. Een elegant zuurtje houdt het fruit op z’n plaats. Bereikte een finaleplaats bij de verkiezing van de Rosé van het jaar 2008.

Rode wijn: Geur en smaak vullen elkaar ook bij deze Régismont-wijn prima aan. Rode kersen en een heel klein beetje witte peper houden deze wijn soepel en licht filmend. Een toegankelijk glas voor ieder moment. 


geschreven door gezondergroen - 24-11-2015 03:40

laatst geupdate op : 26-04-2024 17:38

tags : regismont, witte, rode, rosé, wijn, biologisch

Hier vind u een keuze uit groenten met bijbehorende recepten die u misschien kunnen inspireren om meer te doen met uw gezonde groenten