Paksoi ovenschotel
Ingrediënten voor 4 personen:
750 gram biologische aardappelen
400 gram rundergehakt
15 gram boter
1 biologische ui
1 biologisch knoflookteentje
500 gram biologische paksoi
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
100 gram geraspte boerenkaas
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout 5 minuten.
Laat ze uitlekken.
Pel de ui en het knoflookteentje en snipper deze.
Maak de paksoi schoon en snijd ze in reepjes.
Verhit de boter in een pan en bak hierin het gehakt rul.
Voeg dan de ui, knoflook, zout, peper en kerriepoeder toe en bak dit een paar minuten. Voeg dan de paksoi toe en bak dit enkele minuten mee.
Vet een ovenschaal in, schep hierin het gehakt-paksoi mengsel en verdeel de aardappelschijfjes hierover.
Bestrooi de schotel met geraspte kaas en zet deze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden celsius.
Eet smakelijk.