RECEPTEN MET BIOLOGISCHE SNIJBONEN

SNIJBONEN EN SHII-TAKES UIT DE WOK

Vegetarisch

Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 cm verse gember, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g snijbonen, in schuine stukjes gesneden
  • 250 g shii-takes, in schuine stukjes gesneden
  • 1 pakje Alpro soya Fijngehakt
  • 1 blik bamboescheuten, uitgelekt
  • 125 g taugé
  • voor de saus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 2 druppels sesamolie
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 theelepel maïzena

Bereiden:

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
Verwarm in een wok een scheutje olie. Voeg de gember, bosui en knoflook toe, en roerbak 30 seconden.
Voeg de snijbonen en shii-takes toe met een ½ glas water.
Voeg als de snijbonen gaar zijn het Fijngehakt, de bamboe en taugé toe. Kook het geheel 2 minuten.
Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.