RECEPTEN MET BIOLOGISCHE RODE BIET

1 - OVENSCHOTEL MET RODE BIETEN

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereidingswijze:

Snijd alle groenten in gelijke partjes en stoom ze tot ze bijna gaar zijn. Indien een stoommachine gebruikt wordt, kunnen alle groenten tesamen in een mandje, maar respecteer hun verschillende stoomtijd. Voeg de ui daarom later toe bijvoorbeeld. Na het stomen mix de groenten met olie, peper en zout en zet het nog een vijftal minuutjes in de oven. Eventueel kan ook een appeltje toegevoegd worden voor een zoetere versie. Zeer lekker met gebraden rood vlees en aardappelpuree.

2 - RODE BIET MET MUNTSALADE

Ingrediënten voor 2 PERSONEN

  • 1 rode biet,
  •  40 g in olie gemarineerde feta, verkruimeld + een beetje olie
  •  beetje balsamicoazijn
  •  paar blaadjes sla
  •  mosterd
  •  zwarte peper
  •  paar blaadjes verse munt
Bereidingswijze:|

Kook de rode biet 25-35 minuten totdat deze zacht is; giet af en snij de biet in partjes; schep om met een beetje balsamicoazijn, peper en mosterd en zet apart om af te koelen en om de marinade te laten trekken; kuis de sla en ciseleer; snij de verse munt fijn; meng de sla, munt, feta en olie in een kom; dresseer de muntsalade op een bord en leg er de rode biet op.