RECEPTEN MET BIOLOGISCHE RAAPSTELEN

1 -1RAAPSTEELTJES-STAMPPOT MET GEDROOGDE TOMAATJES

INGREDIËNTEN voor 4 personen:

BEREIDINGSWIJZE

Bak de spekreepjes uit op een laag vuur en voeg halverwege de gesnipperde sjalotten toe. Kook de aardappelen in ca. 20 minuten gaar en laat ze uitlekken. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper of pureer ze met een pureeknijper en meng vervolgens het spek/ui mengsel en de geraspte kaas erdoor. Meng de raapsteeltjes door de stamppot. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en meng ze door de stamppot. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

2 - Raapsteeltjes met vlees uit de wok

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 400 gram raapstelen
 • 1 kleine ui
 • 1 teentje knoflook
 • 150 gram varkensschnitzel (ongepaneerd)
 • 2 eetlepels olie
 • 1 eetlepel balsamicoazijn

Bereiding

 1. Snijd de worteltjes van de raapstelen en was de raapstelen.
 2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
 3. Snijd de varkenschnitzel in smalle reepjes.
 4. Verhit de olie en roerbak hierin het vlees in een paar minuten bruin en gaar. Roerbak de ui en de knoflook kort mee.
 5. Voeg de raapsteeltjes in gedeelten toe en roerbak ze tot ze geslonken zijn. Maak het gerecht op smaak met wat peper en een paar druppels balsamicoazijn.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

3 -  Tortilla met romige raapstelen ( vegetarisch)

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiden: 
In pan 250 ml water aan de kook brengen. Intussen worteltjes van raapstelen verwijderen. Raapstelen wassen en grof snijden. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Lage, wijde ovenschaal invetten. Raapstelen met weinig water 2 à 3 minuten koken. Intussen kaassauspoeder door kokend water roeren. Raapstelen in vergiet laten uitlekken en zoveel mogelijk vocht eruit duwen.Kaassaus en helft van kaas door raapstelen mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Tortilla's vullen met raapstelen, oprollen en in ovenschaal leggen. Rest van kaas er dik over strooien. Sesamzaad erover strooien. Tortilla's in oven schuiven en in midden van oven in ca. 12 minuten mooi goudbruin bakken. Serveren met frisse salade.