RECEPTEN MET ONBESPOTEN ANDIJVIE

ANDIJVIE OVENSCHOTEL

Ovenschotel om je vingers bij af te likken. De andijvie schotel wordt gemaakt met gehakt, aardappelschijfjes, eieren,knoflook , spekjes en heerlijke verse Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram andijvie, gesneden
500 gram runder gehakt, gekruid
1 klein stukje roomboter
ca. 8 aardappels geschild en in plakjes gesneden
2 bakjes magere spekjes
1 groot bakje creme fraiche
3 teentjes knoflook, geperst
4 eieren
250 gr gram kaas (parmezaan of belegen) liefst verse.

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Bereidingswijze:

Kook de aardappelschijfjes zo goed als gaar. Verhit een koekenpanen bak de spekjes even uit en voeg knoflook toe, schep uit de pan met een schuimspaan. Bak daarna het gehakt grof rul in de roomboter. Roer hierbij de andijvie zodat het slinkt en blus dit af met een heel klein beetje water of wat citroensap, doe een deksel op de pan en laat dit even stomen.
Roer de creme fraiche met de eieren los en roer de kaas erdoor eventueel wat peper toevoegen en wat nootmuskaat. Draai het vuur onder de andijvie uit en roer het creme fraiche mengsel erdoor.
Schep dit in de ovenschaal en beleg dit met de aardappelschijfjes, strooi de spekjes erover en nog een handje kaas en bak dit 40 minuten in de oven.