RECEPTEN MET BIOLOGISCHE KNOLSELDERIJ

1 - KNOLSELDERIJSTAMPOT

Bereidingstijd 40 min.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereidingswijze:

Schil de knol en aardappelen en snijd in even grote stuken. Kook beetgaar. Bak de champignons. Stamp de aardappelen en de knol. Maak smeuig met melk en een klontje boter. Breng op smaak met bouillonpoeder. Voeg tenslotte de champignons toe.

2 - LEKKERBEKJES MET KNOLSELDERIJ EN AARDAPPELPUREE

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 pak lekkerbekjes 
  • 1 knolselderij
  • 1 zak kruimige aardappelen, geschild (450 g)
  • 75 ml halfvolle melk
  • 1 zak geschrapte worteltjes (500 g)
  • 1/2 bakje verse bieslook (a 25 g)
  • 1 el kappertjes (potje a 100 g)
  • 125 ml fritessaus 
  • 3 el plantaardige olie

Bereiden:

Lekkerbekjes laten ontdooien. Knolselderij schillen en in blokjes van 2 x 2 cm snijden. Met aardappelen in gezouten water in 20 min. gaarkoken. Afgieten en met melk tot puree stampen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen wortels beetgaar koken en afgieten. Grof door puree stampen. Bieslook en kappertjes in keukenmachine of met staafmixer met fritessaus malen. Lekkerbekjes snel in wat olie knapperig bakken en in stukken snijden. Wortel-knolselderijstamppot op borden scheppen. Vis erbij leggen, saus erbij scheppen. 
3 - GEPOCHEERDE KIPFILET MET KNOLSELDERIJ

Ingrediënten VOOR 4 PERSONEN:

  • 800 g aardappelen iets kruimig
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 2 zakken soepgroenten (a 250 g)
  • 1 schaal kipfilets (320 g), in 8 stukken
  • 1 knolselderij, geschild
  • 1 perssinaasappel
  • 1 el grove mosterd
  • 3 el olijfolie

Bereiden:

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar in water met zout.
  2. Breng ondertussen 1 liter water aan de kook met de bouillontabletten en soepgroenten. Laat op laag vuur 5 min. trekken. Pocheer hierin de kipfilets in 10 min. gaar. Zorg dat de bouillon tegen de kook aan blijft, maar niet kookt.
  3. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes van 1 x 1 cm. Kook de knolselderij in water met zout in 6 min. beetgaar en giet af.
  4. Pers de sinaasappel uit. Klop met een garde de mosterd, olie en het sinaasappelsap tot een dressing. Meng met denolselderij. Serveer de kip met de aardappelen en knolselderij.
Gepocheerde kipfilet met knolselderij