RECEPTEN MET BIOLOGISCHE BROCCOLI

1 - BROCCOLI MET KRIELTJES, HAMLAPPEN EN SJALOTTENSAUS

Gerecht voor 4 personen.

Bereidingstijd 25 minuten.

ingrediënten:

  • 4 hamlappen
  • 4 eetlepels vloeibare margarine
  • 8 sjalotjes, gehalveerd
  • 4 eetlepels Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
  • 400 g broccoli
  • 600 g krielaardappeltjes, voorgekookt
  • 100 ml melk

bereiden:

Bestrooi de hamlappen met peper en zout. Verwarm de margarine in een ruime koekenpan en bak hierin de hamlappen om en om goudbruin. Voeg de sjalotjes toe en bak nog even door. Voeg Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden toe en laat alles, met deksel op de pan, 10 minuten op een laag vuur stoven.

Breng water met zout aan de kook en kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. Neem de hamlappen en de sjalotten uit de pan, en houd dit onder aluminiumfolie warm. Voeg de krielaardappeltjes met de melk in de overgebleven saus in de pan en warm goed door.

extra benodigd:

Aluminiumfolie

2 - Rijst met broccoli en biefstuk

Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g rijst
  • 60 ml rijstwijn of droge sherry
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl maïzena
  • 500 g biefstuk (in dunne reepjes
  • dwars op de draad gesneden)
  • 1½ el oestersaus
  • 60 ml kippenbouillon (zoutarm)
  • 1 tl suiker
  • 1½ el zonnebloemolie
  • 3 cm gemberwortel (geschild
  • in dunne reepjes
  • ) 500 g broccoli (in roosjes)
  • 6 lente-uitjes (in stukjes van 5 cm)

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.

2 Meng ondertussen de helft van de rijstwijn met de sesamolie en 1 tl maïzena in een kom. Voeg de biefstukreepjes toe en laat ca. 10 minuten marineren.

3 Meng de overige rijstwijn met de overige maïzena, de oestersaus, de kippenbouillon en de suiker in een kleine kom. Zet apart.

4 Verhit de zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes portiegewijs in 2-3 minuten gaar en bruin. Schep de reepjes uit de pan en zet apart.

5 Plaats de wok terug op het vuur en voeg eventueel nog een beetje zonnebloemolie toe. Voeg de gember en de broccoli toe en roerbak deze in 2-3 minuten beetgaar. Voeg de lente-uitjes toe en roerbak ca. 1 minuut mee. Doe de biefstukreepjes met het rijstwijnmengsel in de wok en laat 2-3 minuten sudderen tot de saus indikt. Serveer direct met de rijst.

''