RECEPTEN VOOR OP DE BARBEQUE

1- VERSCHILLENDE KLEINE GROENTE RECEPTEN

  • Portobella’s vullen met een heel fijn gesnipperd uitje, peper zout en kruidenkaas vullen en dan grillen.
  • Tomaat vullen met een mengsel van ui, kruidenkaas , komkommer
  • Plakken courgette kruiden met Mexicaanse of Griekse of Italiaanse kruiden en dan op de grill.
  • Champignons met gesmolten kaas:  haal het steeltje eruit, leg ze op de kop op de barbecue met wat kaas (maakt niet uit wat) erin. Even de kaas laten smelten.
  • Vleestomaat met kruiden; doe een aluminiumfolie op de barbecue en leg daarop dik gesneden plakken vleestomaat met daarop olijfolie, basilicum en verse tijm.
  • Courgette met kerriepoeder; plakken courgette op de barbecue met kerriepoeder erop.
  • Champignons (en andere paddestoelen) marineren in ketjap of sojasaus marineren aan spiesen rijgen en barbecuen.
  • Tofu marineren in een lekkere marinade aan spiesen rijgen met paprika, kerstomaatjes, rode of gewone ui.
  • Neem een tomaat, hol deze uit. Snij verse knoflook en verse franse kaas en paprika in kleine stukjes en hussel ze door elkaar, vul daarmee de tomaat.
  • Kleine smalle paprika´s halveren en die vullen met feta, daaroverheen kruiden strooien en in aluminiumfolie. Dit op de barbeque leggen en wachten totdat de feta gesmolten is. Lekker met stokbrood.

2-MEDITERRANE GROENTE OP DE BBQ


  •  20-30 MIN. 

Ingrediënten voor4 PERSONEN:

1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
2 kleine rode uien, in ringen
3 teentjes knoflook, in plakjes
2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
12 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
4 eetlepels olijfolie
1  artisjokharten (400 g), in vieren
zeezout
grofgemalen zwarte peper
200 g geitenkaas (bijv. chevre de bellay)

Bereidingswijze:

Aubergine, courgette en paprika`s schoonmaken en in grove stukken snijden. Aubergine apart houden, rest van groente in schaal mengen met ui, knoflook, kruiden, olijven en olie. Smaken 15 min. laten intrekken. Aubergine en artisjok door groente scheppen. Groente in grillmand leggen, zout en royaal peper erboven malen. Grillmand op matig hete barbecue zetten en groente in 15-20 min. gaar roosteren. Regelmatig omscheppen. Geitenkaas erboven verkruimelen en groente nog 3 min. op barbecue verwarmen, tot kaas begint te smelten. Lekker met op barbecue geroosterde sneetjes ciabatta of stokbrood.                                                                         

3- BBQ VISPAKKETJES MET GROENTE EN AARDAPPEL

Heerlijke kabeljauwfilet met de aroma van verse groenten en peterselie.

Bereidingstijd: 20-30 min.

Ingrediënten voor 4 PERSONEN:

500 gram kabeljauwfilet
1 fijngesneden ui
1/2 prei in ringetjes
6 bospeentjes in plakjes gesneden
20 champignons
4 el doperwtjes uit de vriezer
1 pakje van 350 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
1 grote ontvelde vleestomaat, zonder zaadjes in blokjes gesneden
2 el vers gehakte peterselie
80 gram roomboter
1 glas droge witte wijn
peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd alle groenten zoals hierboven staat aangegeven en meng ze, samen met de aardappelschijfjes, door elkaar
Bestrijk de stukken aluminiumfolie met wat zachte boter en plaats de visfilets in het midden
Kruid ze nu met peper en zout
Bedek de visfilets met het groentemegsel
Bestrooi met de peterselie en leg hierop een klontje roomboter
Vouw de pakketjes voor 3/4 dicht
Schenk in elk pakketje, zonder dat het eruit loopt, een scheutje witte wijn
Vouw de pakketjes goed dicht
Zorg ervoor dat de BBQ goed heet is
Leg de vispakketjes op de BBQ en maak de vis in ca 15 minuten gaar (als de pakketjes bol staan is de vis met groenten klaar)
Leg de pakketjes op de diepe borden en laat iedereen zijn of haar pakketje open maken aan tafel.

Serveertips

Lekker met een glaasje witte wijn.